Work in progress! Spoken Word X Music

Ik heb net twee hele fijne creatieve dagen gehad in een oefenruimte in Utrecht. Daar heb ik een eerste sessie gehad voor een nieuw project: een debuut album. En het voelt goed!

De laatste tijd ben ik als schrijver (naar de buitenwereld) aardig stil geweest, wat in schril contrast staat met mijn hoofd, waarin alles luid lijkt en zeker nooit stil staat. Ik voel, denk, verwerk zoveel in mijn hoofd. Ik zou willen dat ik dit altijd zou kunnen vertalen naar woorden op papier. Toch lukt dit momenteel vaak niet, meestal omdat het te groot voelt, te veel om te bevatten. Er is zoveel aangrijpends, dat het ongrijpbaar wordt.

Daarnaast maak ik al een tijdje veel mee in mijn eigen leven, waar ik telkens weer opnieuw mee om moet (leren) gaan. Een hobbelige weg, met ups en downs. Ik merkte dat het me bijna alleen nog lukte om daarover te schrijven. Mijn wereld. Een kleine wereld. Misschien om controle te pakken. Misschien om ervaringen te verwerken. Het maakt niet uit, het moet eruit.

Nu heb ik besloten dit te delen in de vorm van een album, waarop twee van mijn liefdes samenkomen: spoken word en muziek. Een spannend project, waar ik gewoon maar ingedoken ben. Het verhaal dat erachter schuilgaat gaat zal ik (nog) niet uit de doeken doen. Dat hoeft misschien ook niet. Het zal, zoals met zoveel, waarschijnlijk een verhaal zijn dat zoveel meer mensen meemaken dan alleen mijn eigen persoontje.

Okee, het lijkt hier alsof ik echt gitaar kan spelen. Spoiler: dat is niet zo. Ik vind het leuk om te pingelen. Quote producer Jochem: “Het is verbazingwekkend hoe ontzettend goed je op het ritme zit in je tekst, maar op gitaar TOTAAL niet.” Dus.

Ik zal in de loop van de tijd updates delen over hoe het gaat. Ik kan wel alvast een tipje van de sluier oplichten. De titel van het album: NAASTENLIEFDE ❤️.

Natuurlijk doe ik dit niet alleen. Ik werk samen met Jochem Broersen van Ocabo Music en Siré Sy. Toppers!

Tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *