‘Dont say war’ wint Best Experimental Film!

Anderhalf jaar geleden, vlak na de invasie van Rusland in Oekraïne, schreef ik een Engelse tekst voor Free Press Unlimited. Poetin had net aangekondigd dat het uitspreken van het woord ‘oorlog’ strafbaar was.

Ik schreef deze tekst om mijn woede te uiten over wat de bevolking in Oekraïne werd aangedaan, maar ook de bewondering die ik voelde voor alle Oekraïners, en de dappere journalisten die het op zich nemen om betrouwbare informatie te blijven brengen.

Helaas is deze tekst momenteel nog net zo relevant. Dat vond het Venice Fullshot Film Festival ook, die de film bekroonde met de prijs voor ‘Best Experimental Film’.

Geregisseerd door Jan-Willem Bult.

Bekijk de video hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *