Mijn werk

Ik giet woorden in allerlei vormen, van kleine gedichtjes tot spoken word teksten. Hieronder een greep uit mijn werk. Ik heb ook een fysieke bundel uitgegeven, ‘Naastenliefde’, klik hier voor meer informatie daarover.

Hopeloos naïef huppel ik door het leven, met het vertrouwen dat alles goed komt als je maar je best doet onder de ene arm, en het geloof dat niemand slecht geboren is onder de ander. Soms laat ik er eentje vallen, maar ik raap het altijd weer op. Want beter zo, dan bitter realistisch. Wereld afgeschermd. Deuren dicht. Donker zien. Dovend licht. Zachtjes zing ik hoe ik het zie. Hoor je mij? Ik wil het ook wel harder zeggen maar durf niet goed. Mensen die schreeuwen… Het is alleen maar ruis. Wat wil je zeggen dan? Wat wil je zeggen dan!? Wat wil ík zeggen dan? Dat we moeten ophouden met de wereld op te eten, dat iedereen een tweede kans verdient omdat het leven anders geen zin heeft, dat liefde sterker is dan haat, en meer van dat soort huppelpraat. En dat zeg ik. Terwijl ik mijn principes op zit te eten in de Burger King. Want ja, het is 4 uur ’s nachts, en mijn dronken maag schreeuwt zo hard om eten dat ik mezelf niet meer kan verstaan en DAN MAG HET.

“Laat mij alsjeblieft verdwalen
Ik wil er nog niet zijn
Laat mij nog even dralen
Ik wil er nog niet zijn
Laat mij nog even
Ik wil nog niet
Laat mij nog
even niet
zijn.”

“Zeg, als jij in bed ligt, moet je dan je best doen om de dekens om je heen te slaan? En als je champagne hebt gekocht om op jezelf te proosten, moet dat dan in de koelkast? Of wordt het meteen koud als je het aanraakt?”

”Het was zo’n ochtend ⁣
Waarin ik dacht⁣
Of jij ook aan mij dacht ⁣
En als dat zo was⁣
Of dat dan een lijntje spon ⁣
En je dat dan voelen kon ⁣
Even samen vanuit de verte⁣

⁣Dat als we samen⁣
Denken aan elkaar⁣
Onze gedachten⁣
Elkaar tegenkomen
⁣Ergens tussen echt en dromen⁣

Dat het vervolgens even knettert ⁣
En dan weer weg is⁣
Een klein beetje pijn doet⁣
Als een aangenaam gemis.”

Mijn voordracht tijdens het NK Poetry Slam in Tivoli Vredenburg: